Zit u met uw handen in het haar op het gebied van de financiën?

Bent u het financiële overzicht kwijt?

Kunt u de financiën niet (meer) goed zelf doen?

Gaat u gebukt onder een zware schuldenlast?

Wilt u hulp en rust in uw hoofd?

Van Vugt Bewindvoering en Juridisch Advies
is er voor u. 

Voor u als hulpzoekende voor beschermingsbewind.

Voor u als ondernemer voor juridische zaken. 

Van Vugt Bewindvoering en Juridisch Advies staat voor financiële en juridische kwalitatieve dienstverlening. Een door de rechter benoemd professioneel bewindvoeringskantoor en gecertificeerd door de NBBI. De NBBI is een landelijke branchevereniging voor professionele beschermingsbewindvoerders.

mr. Babette van Vugt

Mijn naam is mr. Babette van Vugt. Voor u als hulpzoekende wil ik graag mijn kennis en ervaring als jurist en beschermingsbewindvoerder inzetten.

 

Na mijn studies Management, Economie en Recht aan de HEAO en Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit heb ik als jurist op diverse rechtsgebieden en bij meerdere werkgevers werkervaring opgedaan. Zo heb ik in de rechtshulpverlening gewerkt, maar ook jarenlang bij de rechtbank als senior juridisch medewerker. Door mijn werk bij de rechtbank ben ik terechtgekomen in het vak van beschermingsbewindvoerder. Vervolgens heb ik mijn eigen kantoor opgericht en ben ik door de rechter als professioneel bewindvoerder benoemd.

 

Het raakt mij dat mensen door diverse omstandigheden moeilijkheden kunnen krijgen met hun financiën. Mijn jarenlange werkervaring, met name bij de rechtbank, heeft mij hiervan de gevolgen laten zien. Ik wil daaraan wat doen door u te helpen. Daarom zal ik u ook altijd zonder oordeel en met een open blik benaderen. Bij mij kunt u zich veilig voelen.
Mijn financiële en juridische achtergrond wil ik graag inzetten om uw financiële zorgen zoveel mogelijk weg te nemen en u te begeleiden in de juridisch complexe wereld van de financiën. Voor u als hulpzoekende wil ik van betekenis zijn en zorgen voor rust in uw hoofd.  

 

Beschermingsbewind is een verantwoordelijke zorgtaak. Kwaliteit is van groot belang. Mede om deze reden adviseer en begeleid ik ook andere bewindvoerders/ondernemers bij juridische kwesties.

 
 

Beschermingsbewind

Soms zijn er allerlei oorzaken waardoor het moeilijk is om uw financiële zaken zelf goed te regelen en is hierbij hulp nodig. Bijvoorbeeld in het geval van: ziekte, ouderdom, lichamelijke en/of geestelijke problemen, schulden, echtscheiding en ontslag. Ter bescherming van u kan de kantonrechter een beschermingsbewindvoerder benoemen. Deze bewindvoerder heeft een belangrijke en verantwoordelijke zorgtaak door het overnemen van uw financiële administratie.  De kantonrechter houdt toezicht op de werkzaamheden van de beschermingsbewindvoerder.  

 

Bent u op zoek naar een beschermingsbewindvoerder? Bij mij kunt u terecht. 
Als beschermingsbewindvoerder waak ik over uw financiële en juridische belangen. Samen met u zorg ik voor een stabiele financiële situatie. Uw financiële administratie kunt u altijd via het tabblad inloggen op deze website inzien. Belangrijk is dat er rust in uw leven komt.  

 

Bij bewindvoering door mij kunt u denken aan: 

 • het zorgen voor een overzichtelijke financiële administratie; 

 • het op tijd betalen van de vaste lasten; 

 • het doen van de belastingaangifte; 

 • het aanvragen van diverse toeslagen en/of andere inkomensverruimende voorzieningen; 

 • het aanvragen van kwijtscheldingen; 

 • het afhandelen van post en/of e-mail op financieel gebied; 

 • het voorkomen van schulden; 

 • het contact hebben met schuldeisers, incassobureaus en deurwaarders bij schulden; 

 • het treffen van regelingen, zoals betalingsregelingen; 

 • het begeleiden naar een schuldregelingstraject bij een grote schuldenlast; 

 • het bevorderen van de zelfredzaamheid.  

 

U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. De tarieven voor beschermingsbewind zijn wettelijk vastgelegd in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren. In beginsel komen deze kosten voor uw rekening. Wanneer u deze kosten niet zelf kunt betalen, dan kunt u (onder voorwaarden) in aanmerking komen voor een vergoeding uit de bijzondere bijstand. Ik regel dat dan voor u bij de gemeente.  

bewindvoering verder uitgelegd

Financiële begeleiding

 

Heeft u moeite met uw administratie thuis en wilt u daarbij financiële begeleiding?

Ik help u graag. Niet altijd is beschermingsbewind nodig en is financiële begeleiding voldoende. 

 

U kunt mijn hulp inroepen voor bijvoorbeeld:

 • het opzetten van een overzichtelijke financiële administratie;

 • het op orde brengen van uw financiële administratie;

 • het aanvragen van voorzieningen, zoals toeslagen, belastingteruggaven en kwijtschelding;

 • het maken van een maandelijks overzicht van de inkomsten en uitgaven, met aandacht voor reserveringen;

 • het maken van financiële keuzes en besparingen;

 • het contact zoeken met diverse instanties;

 • het leren omgaan met betalingsachterstanden.

Wilt u meer informatie? U kunt contact opnemen voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek overleggen wij waar u hulp en ondersteuning bij nodig heeft. Naar aanleiding hiervan maken wij afspraken en bied ik u een pakket aan met de daarbij behorende kosten. Deze kosten zullen in elk geval niet hoger zijn dan de wettelijk vastgelegde tarieven voor beschermingsbewind.
 

De tarieven voor beschermingsbewind zijn wettelijk vastgelegd in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren. In beginsel komen deze kosten voor uw rekening. Wanneer u deze kosten niet zelf kunt betalen, dan kunt u onder voorwaarden in aanmerking komen voor een vergoeding uit de bijzondere bijstand. Ik regel dat dan voor u bij de gemeente.

De tarievenlijst voor bewindvoering kunt u hiernaast downloaden:

 

Voor mijn overige tarieven kunt u contact met mij opnemen.

 

Juridisch Advies
voor ondernemers

 

Bent u ondernemer en heeft u een juridische kwestie waarbij u hulp en/of advies nodig heeft? Loopt u in uw werk tegen juridische zaken aan die u niet zelf wilt of kunt oplossen? Heeft u als werkgever problemen met een werknemer? U kunt mijn hulp inschakelen. Als ervaren jurist kan ik u de juridische ondersteuning bieden die u nodig heeft.

 

U kunt mijn hulp inroepen voor bijvoorbeeld:

 • het beantwoorden van uw juridische vragen;

 • het opstellen van brieven/stukken;

 • het voeren van procedures bij instanties/rechter;

 • het uit handen nemen van geldvorderingen tot € 25.000,=;

 • het bemiddelen in een conflict en/of arbeidsgeschillen.

 

Voor de juridische werkzaamheden hanteer ik een gunstig uurtarief. Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend en gratis. Na het gesprek maak ik een inschatting van de tijd die ik aan de zaak besteed en maak ik afspraken met u over de kosten.

 
Contact

Van Vugt

Bewindvoering en Juridisch Advies

 

mr. Babette van Vugt

Postbus 1006

5700 BA Helmond

​​

Tel: 0492 - 729 114 (Telefonisch bereikbaar
van maandag t/m donderdag tussen 9 en 12 uur)

babette@vvbewind.nl

www.vvbewind.nl

 • Black LinkedIn Icon
digitale-sociale-kaart.png
NBBI.png

Privacy verklaring

 

Klachtenregeling

Algemene Voorwaarden

(niet van toepassing op bewindvoering)

Mijn werkgebied omvat de gemeenten:
Eindhoven, Helmond, Venlo, Meierijstad (Veghel, Schijndel, Sint-Oedenrode), Weert, Veldhoven, Venray, Peel en Maas (Helden, Kessel, Meijel, Maasbree), Horst aan de Maas (Broekhuizen, Horst, Grubbenvorst), Uden, Geldrop-Mierlo, Leudal (Haelen, Heythuysen, Hunsel, Roggel en Neer), Deurne, Boxtel, Valkenswaard, Bernheze (Heesch, Nistelrode, Heeswijk-Dinther), Gemert-Bakel, Best, Boxmeer, Sint-Michielsgestel, Vught, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Laarbeek (Aarle-Rixtel, Beek en Donk, Lieshout), Cranendonck, Someren, Eersel, Oirschot, Bergeijk, Waalre, Nederweert, Son en Breugel, Asten, Heeze-Leende, Landerd (Zeeland, Schaijk, Reek), Sint Anthonis, Mill en Sint Hubert, Boekel.